Rólunk

Cégünkről

Cégünk az ALFAPOOL KFT az 1997-ben alakult Szilas Uszodatechnikai Bt.-vel  együttműködve teljes körű szolgáltatást nyújt  attól a pillanattól kezdve, hogy felmerül egy otthoni  úszómedence gondolata.  Tanácsadással segítünk a kezdetekben, majd legyártjuk és telepítjük az elképzelt medencét és medencefedést, a későbbiekben pedig biztosítjuk a gondtalan fürdőzés körülményeit.
Az ALFAPOOL KFT elsősorban  teleszkópikusan egymás alá gördíthető szegmensekből készült terasz- és medencefedéseket gyárt. A legkorszerűbb CNC technológia alkalmazásával az  elképzelésének legjobban megfelelő, egyedi geometria kialakítására van mód. Az alapvető geometriai jellemzők alapján csoportosítottuk fedéseinket a legkisebb VIRGO-tól a legnagyobb ANDROMÉDA -ig.
Fedéseinket egyedi kialakítású alumínium profilokból készítjük. A felhasznált anyagok mindegyike az uszodai körülményeknek legjobban megfelelő rozsdamentes fém és műanyag elemek. Fedéseinkre teljes körű 3 éves, egyes elemeire 10-15-éves gyártói garanciát biztosítunk.
A beépített anyagok kiválósága még nem jelenti a végeredmény jó minőségét.  Azért hogy  valóban folyamatosan a legjobb minőséget kaphassa, cégünk 2011 januárjától az MSZ EN ISO 9001 : 2009 szabvány szerint végzi tevékenységét.
Keressen fel minket üzemünkben, amely Dány-Szentkirályon, Pest megyében található . Nézze meg elkészült fedéseinket, számos ügyfelünk biztosít erre lehetőséget.  Győződjön meg arról, hogy az ALFAPOOL KFT a legkedvezőbb ár/érték arányú medencefedést készíti.
 
Kapcsolat

Szabó Norbert
+36 20 510 3919

Minőségpolitika

Az Alfapool Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. minőségirányítási rendszerének alapját jelen minőségpolitika határozza meg, amely tartalmazza a vezetés által megfogalmazott és kinyilvánított, minőségre vonatkozó szándékait és irányvonalait a medence- és teraszfedések gyártására, kivitelezésére vonatkozóan.

Az elvárt minőség ellenőrzése, szabályozása, biztosítása és irányítása a vezetés feladata és felelőssége. Munkatársaink minőség iránti elkötelezettségét példamutatásuk, a minőségjavító tevékenység irányításában vállalt tudatos szerepük hitelesíti.

Valamennyi munkatársunk magáénak vallja a szervezet minőségpolitikáját, ismeri a minőségirányítási rendszer alapvető célját, felépítését, megvalósításának módszereit és az MSZ EN ISO 9001:2009 szabvány által meghatározott elvárásokat.

Munkatársainkkal, alvállalkozóinkkal, beszállítóinkkal tudatosítjuk, hogy a saját munkaterületükön tegyenek meg mindent a technológiai és szolgáltatói műveletek betartására, hogy ezáltal magas színvonalon, kiváló minőségű termékek és szolgáltatások készüljenek, a megrendelői igényeknek megfelelően.

A szervezet minőségirányítási rendszere folyamatosan fejlesztésre kerül, amelynek során figyelembe vesszük a megbízói, a jogszabályi és a nemzetközi általános követelményeket. Minőségcélok és kapcsolódó minőségtervek meghatározásával valamint rendszeres felülvizsgálatával fejlesztjük szervezetünket és minőségirányítási rendszerünket.

A megfelelő minőség elérése érdekében folyamatosan biztosítjuk munkatársaink szakmai továbbfejlődésének lehetőségét.

Segítséget nyújtunk ügyfeleinknek igényeik, szükségleteik és elképzeléseik megtervezésében, felmérésében és a legjobb megoldás kiválasztásában.

Az ügyfeleink által meghatározott és elvárt igények magas minőségi színvonalon történő teljesítésére törekszünk.

KONCEPCIÓ

A medencefedés több mint egy elegáns kerti elem, mely védi a medencét a szálló portól, levelektől, szennyeződésektől, és nem utolsó sorban véd a vízbe eséstől (kisgyermekes családoknál kiemelt fontosságú). Mindezen túl csökkenti illetve meggátolja a medencevíz párolgását és hőveszteségét.

 • A polikarbonát lemezek úgy viselkednek mint egy üvegház. Napsütéskor átengedik a nap sugarait, de felhős időben a szórt napfény kellőképp felmelegíti a medencefedés belső légterét. Éjszaka, vagy hidegebb időszakokban a belső légtér hőveszteségét jelentősen csökkenti.
 • A fürdési szezon kezdetén a fűtetlen medence vizét a közvetlen napfényben naponta 2°C-os is képes emelni.
 • A medence vizének hőmérséklete közvetlen napfény hiányában de tiszta napokon is emelkedik.
 • A víz kipárolgása hőveszteséggel jár. Ha például a hőmérsékleti különbség a víz és a környezeti levegő között 3°C, akkor egy 32m3-es medence vízvesztesége a kipárolgás folytán naponta kb 40 liter és egy 80m3-es medencénél ez a vízveszteség már 100 liter naponta. A medencefedés jelentősen csökkenti a víz kipárolgását azzal hogy elzárja a vízfelületet a külső atmoszférától.
 • Egy másik hatásos módszer a víz kipárolgásának csökkentésére ha a víz felületére szolárfóliát (speciális UV álló anyagból készült, a víz felszínén úszó és azt teljesen lefedő buborékfólia) terítünk. Sajnos azonban ennek a módszernek a hátránya, hogy a szolárfólia felületén a por, kosz megül, és ezek így könnyen a vízbe is bemosódhatnak. Azonban ha a szolárfóliát a medencefedés alatt alkalmazzuk, akkor jelentősen csökkenthetjük a víz kipárolgását és annak hőveszteségét.
 • Amennyiben a medencefedés belső légtere túlságosan felmelegedne, csak tolja egymásba a fedés szegmenseit, így pillanatok alatt a szabad ég alatt úszhat medencéjében.
 • Medencefedéseinket az egyedi igények figyelembevételével tervezzük meg. Így minden egyes fedés személyre szabottan, előzetes ingyenes felmérést követően kerülnek gyártásra.
 • A medencefedés szegmensekből (kocsikból) áll össze, melyeket egy speciális sínrendszeren lehet mindkét irányba mozgatni. A csapágyazott kerekek könnyed mozgatást biztosítanak, így az elemek mozgatását egy ember egyszerűen elvégezheti.
 • A szerkezet a normál szabadtéri időjárási viszonyoknak ellenáll, legyen az csapadék, napfény, eső/hó, alacsony vagy magas hőmérséklet (-50°C-tól +115°C-ig), továbbá ellenáll a belső környezeti viszonyoknak (magasabb páratartalom, kémia elemek jelenléte a vízben és a gőzben, levegőben). Azonban a medencefedést óvni kell a nyílt lángtól, a nagyon magas hőmérsékletektől, savaktól vagy reaktív folyadékoktól (főképp magas koncentrációban), mivel ezek megsérthetik a polikarbonát paneleket. Erős mechanikus hatástól a medencefedés deformálódhat, mely a medencefedés funkcionalitását korlátozhatja.
 • A polikarbonát elemeket rendszeresen meg kell tisztítani a felületi portól, lerakódásoktól. A legtöbb esetben elegendő locsolótömlővel lemosatni róla a lerakódásokat, azonban ha nagyon elkoszolódott, akkor tiszta vízzel előbb öblítsük le, majd puha ronggyal mossuk le. Ügyeljünk arra hogy a használt kendő folyamatosan tiszta maradjon (homoktól, kavicsoktól és egyéb szennyeződésektől mentes legyen, mert ezek megkarcolhatják a polikarbonát felületét) és sűrűn cseréljük a mosáshoz használt vizet.
 • Tisztító paszták használatát lehetőleg kerüljük, mert ezek apró karcokat hagyhatnak a polikarbonát felületén. Sose használjunk benzint, acetont vagy bármilyen hasonló szert a takarításhoz, mivel ezek megmarhatják az anyagot. Forró felületet lehetőség szerint ne takarítsunk.
 • A szerkezet ellenáll a korróziónak, így a vízzel való lemosáson kívül más egyéb karbantartást nem igényel. Egyedül a mozgó elemeket – zsanérok, ajtózárak – kell időközönként ellenőrizni.
 • Hogy medencefedésünket egy erősebb szél fel ne emelje, a vihar előtt célszerű teljesen bezárni a fedést, azaz az összes szegmenst ki kell húzni (azaz a medencét lezárni vele), zárjuk be az összes ajtót, nyílást, és a végfalakat rögzítsük.
 • A tél folyamán ne engedjük, hogy nagyobb mennyiségű hó rakódjon le a fedés felületén. Egy 10cm vastag hóréteg súlya elérheti a négyzetméterenkénti 100kg-ot is. A nagyobb méretű, szélesebb vagy laposabb kivitelű medencefedések vannak legjobban ennek a veszélynek kitéve. Vastagabb hóréteg a saját súlya miatt könnyen benyomhatja, eldeformálhatja a szegmenseket. Azon a területeken ahol általában télen nagyobb hómennyiség szokott hullani, ott célszerű az egyes szegmenseket összehúzni.

Felépítés

Az általunk kifejlesztett medencefedés szegmensekből áll össze, melyek könnyedén egymásba tolhatóak. A szerkezeti elemek úgy lettek megválasztva, hogy azok a megfelelő stabilitás és tartósság mellett a lehető legnagyobb szabad kilátást, ill. fénybeeresztő képességét megtartsa.

Teleszkópos csúszó szegmensek

A medencefedéseinkhez használt speciális alumínium profilokat egy svéd cég, a SAPA Group (melynek székhelyei Svédországon kívül megtalálhatók Lengyelországban és Szlovákiában is) gyártja. Az általunk speciálisan e célra kifejlesztett alumínium profilok úgy lettek megtervezve hogy azok megfelelően masszívak legyenek, ugyanakkor a lehető legtöbb rögzítő elemet a szemlélőtől rejtve tartsák. A szegmensek alatt futó sínrendszer lapos, lekerekített formájú, így nem sérti fel és nem zavarja a rálépő személy lábát.

Megoldások:
 • A medencefedés egyes szegmensei mindkét irányban mozgathatóak, így szükség esetén a szegmensek a medence egyik végébe teleszkóposan egymásba tolhatóak. A rendszer előnye hogy időjárástól függően kinyithatjuk vagy összecsukhatjuk.
 • A medencefedés bejárata lehet felhajtható ajtó a medence egyik végében, vagy annak oldalán elhúzható formában.
 • Amennyiben a medence valamelyik végén létra, hydrojet vagy egyéb a fedés mozgását korlátozó kiálló eszköz van, akkor a végfal(ak)ra felnyitható ajtót lehet szerelni, így a medencfedés mozgatása előtt ezt a végfalat csak felnyitjuk és a fedés könnyen átsiklik a kiálló tárgy felett.